söndag 1 november 2009

Dagens Sport

Wtcc: Race 1 startade i regn med säkerhetsbilen först i 2 varv innan dom väl släppte iväg fältet. Va ju en hel del bilar osm kanade av banan pga vattenplaning. Men nästan som vnaligt så rocka Rydell illa ut när han körde om müller där han fick en knuff så bakvagnen krashade ihop. Vann race 1 gjorde Priaulx för Müller och Huff.
Race 2 även det kördes i regn men dom släppte iväg det iaf utan säkerhetsbil denna gång. Rydel lfick ju starta sist i detta race då han bröt i första. Rydell körde upp sig till en 6:e plats men tvingades släppa förbi tarquini på sista varvet trots stallorder är förbjudet ;-) och slutade me det åtta. Vann gjorde farfus me priaulx som tvåa och müller 3:a. Totalt leder Tarquini och Rydell är 7:a och där lär han bli om han nu inte tar å vinner de sista 2 racen i Macau.

Roma: Spelade idag hemma mot Bologna. dom vann matchen med 2-1. Romas mpl av Vucinic 35:e och Perrotta 52:a. Dock stannar Roma fortfarande kvar på sin 14:e plats i tabellen. Kan ju hoppas att dom nu har börjat klättringen/vändningen uppåt i tabellen.

F1: Sista loppet för säsongen körde på den nybyggda banan i Abu Dabi. En riktigt roliga bana me många kurvo å lång raka. Vann gjorde Vettel före webber och Button. Kimi gjorde ingen glad som vanligt och körde först in på en 12:e plats.
Totalt i förarmästerskapet så vann Button före Vettel och Barrichello, Kimi slutade på en 6:e plats. I märkesmästerskapet så tog Brawn hem det före Redbull och McLaren.

Nascar: Kördes ikväll på Nascars snabbaste bana eller rättare sagt den snabbaste i världen, Talladega Superspeedway en 4.2 km lång oval med hastigheter på uppåt 200 mph. Nascar hade inför lite nya regler med mindre hål i restriktorplattan å sen att dom inte får ligga för nära å knuffa på bilen framför i kurvorna. Med dessa förändringar så blev det ett riktigt jämnt race med många ledarbyten typ 26 olika av 43 startande och med 32 bilar kvar på ledarvarvet när racet var färdig kört. Men ve 3 varv kvar så blev den en lite röra då newman fick en knuff å snurrade runt i luften å sen på taket, se bilden. Va precis det dom ville se till så det inte hände men icke sa nicke det lyckades dom inte me men iofs så blev ju ingen i publiken skadad denna gång. Men det räckte ju inte me det utan direkt efter omstarten så blev det en stor crash igen så det blev målgång under gulflagg.
Vann gjorde tillslut Jamie McMurray. Jeff Gordon slutade på en 22:a plats och Montoya på en 21:a plats.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar