söndag 5 juli 2009

Nascar, Wtcc, Rallycross EM, Indycar, Touren och MotoGP

Nascar: Nattens race gick av stapeln på Daytona över 160 varv eller 400 miles. Vann gjorde Tony Stewart. Jeff Gordon slutade på 28:e plats trots en att han startade som 2:a. Totalt så leder Stewart med 69 poäng före Jeff.

Wtcc: Race 1: startade med 2 riktigt rejäla krockar så hela banan blev blokerad så det blev rödflagg direkt på första varvet. Så sen va det typ stopp i 30 min innan dom startade racet igen. Rydell lyckades sedan iaf ta sig upp 2 platser till en 7:e så nu kommer han få starta som 2:a i det andra racet. Race 2: Blev självklart några sm'llar i detta race också så det blev säkerhetsbil även i detta lopp. Det blev även en rödflagg av då Menu fick en kuff och snurrade å blev stående mitt i vägen. Richard lyckades tyvärr inte behålla sin andra position utan slutade 3:a i racet och ligger med det 4:a totlat på 46 poäng.

Rallycross EM: Kördes idag i Höljes. Vann A-Finalen i Division 1 gjorde Stig-Olof Walfridsson. Hansen slutade på 5:e plats. Leder totalt gör fortfarande Michael Jernberg före just Hansen. Kenny Bräck gjorde även ett inhopp i i en av Hansens C4:or och han lyckades ganska bra och slutade 5:a i B-Finalen.

Indycar: Dagens lopp på vanlig road course @ WATKINS GLEN vanns av Justin Wilson före Briscoe och Dixon. Danica kom på 11:e plats och ligger me det 5:a totalt.

Touren: Cavendish vann dagens etapp över 187 km. Hann vann den stora klungspurten som avgjorde etappen. Gustav rullade in som 26:e man i klungan. Totalt leder Cancellara, Gustav är 11:a totalt fortfarande.

MotoGP: Pedrosa tog täten efter en riktig kanonstart och ledde sedan från start till mål. dock blev han pressad av Rossi på slutet som satsade allt dom sista varven. Rossi leder fortfarande VM med 151 poäng 9:e före tvåan Lorentzo